CCTV

De technologie achter alarmverificatie

Published
View of security monitor setup through glass
De technologie achter alarmverificatie

Hoe alarmverificatie werkt

Laten we eerst alarmverificatie definiëren. Alarmverificatie vindt plaats wanneer een operator van een alarmcentrale óf een ooggetuige duidelijk kan vaststellen dat er mensen aanwezig zijn nadat een alarm is afgegaan en er een grote kans is dat er een misdrijf wordt gepleegd. Video- en audiotechnologieën bieden informatie die cruciaal is voor de verificatie en stellen de operator in staat om snel het dreigingsniveaus in te schatten Dit proces kan ertoe leiden dat de autoriteiten met voorrang worden uitgezonden bij een misdaad die aan de gang is en heeft al geleid tot veel aanhoudingen, waarvan vele zelfs voordat de inbrekers binnen zijn.

Ondanks dat de technologie complex is, is alarmverificatie zelf vrij eenvoudig. Wanneer een signaal wordt gedetecteerd, kunnen meldkamerspecialisten gebruikmaken van een videofeed. Met dit verificatiesysteem kan getraind personeel een oordeel vellen over het al dan niet plaatsvinden van een misdaad. Deze specialisten kunnen ook andere belangrijke informatie doorgeven aan de politie, zoals een beschrijving van de situatie op basis van wat ze kunnen zien (bijvoorbeeld aantal indringers, wijze van binnenkomst, of ze al dan niet gewapend lijken, enz.)

Voordelen van videoverificatie

Door video-alarmverificatie in je beveiligingssystemen te integreren, krijg je meer controle over het beschermen van je bedrijf en personeel. Hier zijn drie belangrijke voordelen van technologie voor alarmverificatie:

Verbeterd gebruik van beperkte politiemiddelen

Meer dan 98% van de alarmen is vals, als gevolg hiervan zal de politie pas worden uitgezonden nadat het duidelijk is dat er daadwerkelijk een indringer is. Met de technologie voor alarmverificatie kunnen jij - en de lokale wetshandhaving – er zeker van zijn dat jullie niet voor niets in actie komen.

Door valse alarmen te verminderen, kan de politie hun beperkte middelen beter inzetten en dankzij positieve alarmverificatie krijgen ze bruikbare informatie voor hun inzet. Dit zal zich vertalen in een veiligere locatie voor jou en een veiligere werkomgeving voor hen.

Reactie met de hoogste prioriteit als dat nodig is

Volgens cijfers van de politie zijn zij vaak binnen 15 minuten ter plaatse na een inbraakalarm, maar de hoge frequentie van vals alarm heeft de urgentie van de politie uitgehold. Als 98% van de alarmen waarop je reageerde vals bleek te zijn, hoe zou dat dan de manier beïnvloeden waarop je op deze oproepen reageert in de loop van honderden of duizenden valse alarmen? Je zou het alarm als een lagere prioriteit beschouwen en de tijd nemen, of zelfs helemaal niet meer reageren.

Bruikbare, hoogwaardige informatie over een misdaad die aan de gang is, zal leiden tot snellere reactietijden in geval van een alarm en een groter veiligheidsnet voor je bedrijf.

Verminderde bedrijfsverliezen en verhoogd veiligheidsgevoel

De aanhoudingspercentages voor traditionele alarmen zijn laag (minder dan 1%), dus de kans is klein is dat je eigendommen terugkrijgt. Maar met alarmverificatie kan de politie met hogere prioriteit reageren en sneller ter plaatse aankomen - wat de kans op aanhouding vergroot en verliezen door diefstal vermindert.

Het integreren van video- en audio-alarmverificatie in je beveiligingssystemen omzeilt de tragere responstijden van de politie. Bovendien kan deze technologie in de huidige omstandigheden van cruciaal belang zijn om ervoor te zorgen dat de politie snel reageert op misdaden in je bedrijf en kan ze helpen bij een onmiddellijke aanhouding of het terugkrijgen eigendommen.

Geïnteresseerd? Een gesprek beginnen