Beveiliging voor de logistieke sector

De opkomst van nieuwe technologieën zorgt voor sterk geoptimaliseerde oplossingen die kostenbesparingen stimuleren. Ontdek welke logistieke beveiligingsoplossingen passen bij uw behoeften.

 

Efficiënt en veilig magazijnbeheer

Elke dag komt er 1700 vierkante meter magazijnruimte bij in het land. De beveiliging van deze goederen is dus van  essentieel belang.

Logistiek

De logistieke sector is een sterke motor van de Belgische economie. Securitas Technology helpt bedrijven die hun magazijnbeheer willen uitbesteden en beveiligd vervoer nodig hebben voor hun distributiecentra.

We brengen expertise in de branche samen met nauwgezet projectbeheer en een compleet portfolio van geïntegreerde oplossingen en services. Inclusief beveiligd vervoer, magazijnbeheer en beveiliging, preventief onderhoud en monitoring op afstand, om uw rol in de logistieke keten te beveiligen.

Monitoring oplossingen voor logistiek

De logistieke sector kenmerkt zich door veel bedrijvigheid op en rond locaties, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een effectieve en efficiënte beveiliging binnen de logistiek bestaat uit een pakket van meldkamerdiensten die ervoor zorgen dat u 24/7 grip heeft op alles wat er gebeurt op het terrein.

Beveiliging voor logistiek

Distributiecentra beveiligen

Met een dynamisch landschap van fluctuerende voorraadtypen en -niveaus naar verschuivende logistieke zwaartepunten, maakt beveiliging die snel kan schakelen het verschil in een zeer competitieve sector. Dit varieert van het geven van richtlijnen voor de wijziging van risicoprofielen en preventiemaatregelen tot het ontwerp van een multilevel beveiligingsbenadering die op 1 locatie even effectief zal zijn als op 50 locaties.

Een robuuste logistieke beveiligingsstrategie zorgt voor standaard operationele procedures en een consistent en efficiënt beveiligingsbeleid dat op verschillende sites kan worden geïmplementeerd.

Met België als een belangrijke bestemming voor doorlopende Brexit-geïnduceerde capaciteitshergebruik en belangrijke beveiligingsoverwegingen wordt het steeds uitdagender om een nieuwe opslagruimte snel toe te voegen terwijl de beveiliging hoog blijft. Securitas Technology kan cloud-based oplossingen en services integreren om logistieke bedrijven te beveiligen, flexibel te blijven en tegelijkertijd nieuwe capaciteit in te zetten.

Beveiliging van logistieke spelers in de veilige toeleveringsketen

De status Authorized Economic Operator (AEO) fungeert in toenemende mate als een kwaliteitsnorm voor de logistieke sector, waardoor de end-to-end beveiliging en conformiteit van de internationale supply chain wordt gewaarborgd.

trein logistiek

Het handhaven of verkrijgen van deze status is daarom cruciaal voor het concurrentievermogen van logistieke actoren. De prioriteitsgoedkeuring die wordt verleend aan AEO-gecertificeerde bedrijven betekent dat elke niet-gecertificeerde organisatie als een secundaire zorg wordt behandeld, wat leidt tot vertragingen en extra complexiteit.

De AEO-status is ook relevant voor kleinere logistieke bedrijven die last-mile logistieke diensten aanbieden aan internationale klanten, aangezien velen nu AEO-certificering van hun handelspartners vereisen. Hoe dan ook, met de juiste beveiligings- en serviceprovider kunnen logistieke bedrijven bewijzen dat hun rol in de internationale supply chain veilig is.

data center

De kwetsbaarheid van data aanpakken

Leveringsketens vertrouwen nu sterk op ICT om de capaciteit te maximaliseren en het gebruik van transportnetwerken te optimaliseren. Met elektronische gegevensuitwisseling, die een steeds kritischer onderdeel wordt van onderling verbonden waardeketens, neemt de bezorgdheid over de impact van inbreuken op gegevensbeveiliging op de internationale handel toe.

Bij Securitas Technology hebben we deskundige, toegewijde teams van datacenter-programmabeheerders en technici, die samen met u uw datacenter kunnen beveiligen of een beveiligingsblauwdruk kunnen ontwerpen die u naar uw datacenter-serviceprovider kunt brengen.

Voorkom ongewenste situaties met Securitas Technology’s logistieke beveiligingsoplossingen

Show More