Inbraakpreventie

Uw startup beveiligen: 4 dingen die u moet weten

Published
Woman in business casual attire on laptop
Uw startup beveiligen: 4 dingen die u moet weten

1. Beveiliging is bedrijfskritisch

Laten we eerst het effect begrijpen dat een inbraak op uw bedrijf zou kunnen hebben:

  • Bescherm uw cashflow. Cashflow is de levensader van alle bedrijven: bij 80% van kleine bedrijven die falen spelen roblemen met cashflow een rol. (1) Indringers kunnen voorraden, apparatuur en gegevens stelen. Ze kunnen ook schade aan uw gebouwen toebrengen, zoals geknoei met deuren en ramen. In beide gevallen moeten de kasreserves aangesproken voor materiële verliezen of schade, met het extra risico van hogere verzekeringspremies en inkomstenverlies als het bedrijf tijdelijk zou moeten sluiten. Deze onverwachte kosten kunnen een aanzienlijk gevolg hebben op de cashflow.
  • Zet veiligheid voorop. Indringers kunnen een risico vormen voor de veiligheid van werknemers en klanten. Ze kunnen mensen in moeilijke situaties brengen om te krijgen wat ze zoeken - bijv. toegang tot een beveiligde zone, geld of aandelen. In het ergste geval kunnen indringers zijn bewapend.
  • Wees proactief in reputatiemanagement. Als gevoelige gegevens worden gestolen, of de veiligheid van werknemers en klanten in gevaar wordt gebracht, kan dit van invloed zijn op uw vermogen om aantrekkelijk te blijven voor bestaande of potentiële klanten en werknemers. Een Lab-rapport uit 2016 van Kaspersky schat dat de gecombineerde kosten van datalekken voor kleine bedrijven oplopen tot $117K, variërend van IT-kosten tot herstel van merkschade of verloren zaken. Klanten kunnen het riskant vinden om zaken met u te doen en werknemers denken misschien dat het niet veilig is om voor het bedrijf te werken. Dit kan leiden tot verlies van zaken en talent.

2. Beveilig zwakke plekken

Uit een UK Victimization-onderzoek uit 2017 bleek dat tussen 30% en 60% van de kleine bedrijven (minder dan 50 werknemers) te maken had met criminaliteit. Wanneer indringers proberen toegang te krijgen tot gebouwen, zoeken ze naar zwakke plekken. Dit kunnen vensters, achteringangen en zijdeuren zijn, of andere minder goed beveiligde plaatsen. Eenmaal binnen, zullen ze zoeken naar interne zwakke plekken voor toegang tot gevoelige omgevingen, zoals voorraadruimten, kassa's en personeelsruimten.

3. Professionele beveiligingsonderzoeken: een positieve en belangrijke eerste stap

Om zwakke punten in en rond uw locatie te voorkomen, is het nuttig om grondige onderzoek te doen. Dit houdt in dat u uw ingangen, uitgangen en andere toegangen in het pand moet evalueren. U kunt het onderzoek professioneel laten uitvoeren om zeker te zijn. Een expert kan onbeveiligde locaties identificeren en kan aangeven welke beveiligingsmaatregelen moeten worden getroffen.

4. Blijft gericht op toekomstplanning en risicobeheer

Het opbouwen van een solide ecosysteem van betrouwbare deskundige adviseurs en leveranciers is cruciaal voor de levensduur van nieuwe bedrijven.  Om ervoor te zorgen dat risico's naar behoren worden beheerd naarmate het bedrijf groeit, moet beveiliging een van de gebieden zijn die u vanaf dag 1 strategisch benadert. Dit omvat inzicht in hoe risico's kunnen evolueren terwijl uw bedrijft groeit, wat verandering in uw risicoprofiel kan veroorzaken. Met een betrouwbare beveiligingspartner kunt u deze veranderingen plannen en erop anticiperen, zodat uw beveiligingssystemen effectief en op maat zijn, en aangepast kunnen worden terwijl uw bedrijf groeit.

Geïnteresseerd? Een gesprek beginnen