Inbraakpreventie

Uw start-up beveiligen: wat u nodig hebt om indringers af te schrikken en te detecteren

Published
Camera mounted on wall near security monitor
Uw start-up beveiligen: wat u nodig hebt om indringers af te schrikken en te detecteren

Houd te allen tijde controle over uw beveiliging

Een eerste en belangrijkste overweging zou moeten zijn hoe gemakkelijk uw systeem door alle gebruikers kan worden bediend. Hoewel alle systemen de basisfunctionaliteit bieden die u zou verwachten, denken maar weinig ondernemers na over hoe hun beveiligingssysteem zich kan aanpassen aan hun operationele behoeften. Heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om bestellingen buiten kantooruren in ontvangst te nemen? Vergeten personeelsleden regelmatig de code om het systeem in of uit te schakelen? Dan moet u verder kijken dan het gebruik van het traditionele on-site, aan de muur gemonteerde toetsenbord, en een systeem zoeken waarmee u op afstand controle heeft.  Met het Securitas Technology Interactive-systeem kunnen bedrijven bijvoorbeeld op afstand deuren vergrendelen en ontgrendelen of het systeem in-/uitschakelen, meldingen ontvangen en geautomatiseerde acties instellen. Dus waar gebruikers zich ook bevinden, ze worden op de hoogte gebracht van mogelijke veranderingen en kunnen onmiddellijk actie ondernemen.

Maak uzelf onaantrekkelijk voor indringers

Veel inbraken zijn opportunistisch. Zichtbare afschrikmiddelen, zoals buitensirenes of bell boxes, zullen potentiele indringers laten zien dat uw gebouwen geen gemakkelijk doelwit zijn, zodat ze minder snel toegang proberen te krijgen. Het activeren van een sirene met hoog volume vestigt ook de aandacht op een pand, en een indringer zal daarom eerder vluchten als een sirene alarm slaat.  Binnensirenes kunnen een extra afschrikeffect bieden als een indringer het pand weet te betreden.

Versterk uw eerste verdedigingslinie

Het vroegtijdig detecteren van indringers vergroot de kans om ze van gedachten te doen veranderen. Er zijn hier twee belangrijke componenten: deur-/raamcontacten en bewegingssensoren. Contacten detecteren wanneer een beveiligde deur of raam wordt geopend. Bewegingssensoren detecteren beweging in het pand. Wanneer deze apparaten ongeautoriseerde activiteit detecteren, zal het beveiligingssysteem bepaalde acties activeren. Afhankelijk van uw systeem en de diensten waarop u zich abonneert, kan dit een hard signaal zijn, een sms-melding kan naar uw mobiele telefoon worden gestuurd, of een professionele meldkamer kan worden ingelicht. Beide typen contacten en bewegingssensoren kunnen worden geïnstalleerd in externe en interne plaatsen, maar externe bewegingssensoren zijn bijzonder nuttig voor het vroegtijdig waarschuwen van een naderende indringer. 

Vraag professioneel advies voor uw systeeminstallatie

De installatie van uw systeem is net zo belangrijk als de componenten, dus we raden u altijd aan het door een professionele beveiligingspartner te laten doen. Een ingenieur moet eerst uw locatie onderzoeken om kwetsbare punten te identificeren en vervolgens een systeem installeren en instellen dat geschikt is voor het doel en de beste dekking biedt voor zwakkere plekken.

Uw systeem laten groeien

Naarmate uw bedrijf groeit, heeft uw beveiligingssysteem waarschijnlijk meer geavanceerde functionaliteit nodig. Dit zou kunnen betekenen dat CCTV wordt toegevoegd voor visuele verificatie en het verzamelen van bewijsmateriaal, en toegangscontrole om toegang en mensenstromen effectiever te beheren. Uw beveiligingspartner die u kan helpen uw systeem te laten groeien.

Lees deze case study voor meer informatie over hoe andere bedrijven hebben geprofiteerd van onze beveiliging en hoe wij een automobielbedrijf hebben geholpen de supercars en kostbare voertuigen van hun klanten te beschermen.

Geïnteresseerd? Een gesprek beginnen