Security Insights

Beveiligingstrend 2022 uitgelicht: De kruising van 5G, beveiliging en IoT 2.0.

Published
5G
Beveiligingstrend 2022 uitgelicht: De kruising van 5G, beveiliging en IoT 2.0

Er ligt een enorme kans in het kruisen van de grootschalige connectiviteit en toegankelijkheid van 5G met de kracht van IoT-gebaseerde beveiligingsoplossingen om voordelen te ontgrendelen met verreikende gevolgen. Bekijk deze video en ontdek wat Matthew Kushner, Algemeen Directeur van Securitas Technology, te vertellen heeft over de vijfde industriële revolutie die volgens hem al voor de deur staat.

"Eén van de meest opwindende kansen in de beveiligingsindustrie is de uitrol van 5G, de wedergeboorte van IoT en de uitbreiding van de RTLS-technologie (Real Time Location System). Dankzij 5G zal RTLS, een technologie met een schijnbaar onbeperkt potentieel, een groter bereik en gebruik kennen. Dit zal op zijn beurt een nieuwe generatie oplossingen doen ontstaan voor het traceren van bedrijfsmiddelen en het bewaken van bedrijfsomgevingen. Naarmate toestellen kleiner, sneller en goedkoper worden, zal IoT exponentieel groeien, wat nog meer kansen creëert voor bedrijven.” – Matthew Kushner, algemeen directeur van Securitas Technology

Over het Trendrapport Beveiliging 2022 van Securitas Technology

Dit artikel zoomt in op één specifieke beveiligingstrend die wordt besproken in het Trendrapport Beveiliging van Securitas Technology. Hierin worden de hoofdthema’s uitgelicht die de beveiligingssector, volgens industrieleiders, zullen vormgeven in 2022 en daarna.

Het rapport – met inzichten van beveiligingsexperts van Securitas Technology, andere pioniers in beveiligingstechnologie en eindgebruikers – weerspiegelt de evolutie in de prioriteiten van bedrijven nu ze uit de pandemie komen. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de wijze waarop beveiligingstechnologieën kunnen worden ingezet om deze prioriteiten te ondersteunen en bedrijfsactiviteiten te herdefiniëren.

Naast de voornaamste trends worden in dit rapport ook de belangrijke bevindingen besproken uit een recent onderzoek door Securitas Technology. Deze resultaten tonen aan dat bedrijven meer dan ooit belangstelling hebben voor beveiligingsoplossingen om hun bedrijfsuitdagingen te helpen oplossen.