COVID-19

Je bedrijf beveiligen wanneer het tijdelijk de deuren moet sluiten

Published
Closed sign hanging in shop window
Je bedrijf beveiligen wanneer het tijdelijk de deuren moet sluiten
hidden

Voor eigenaren van kleine bedrijven is het belangrijk om rekening te houden met alle mogelijke problemen die zich kunnen voordoen wanneer je de deuren voor een langere periode sluit. In dit blog vind je enkele tips waarmee je fysieke en netwerkbeveiliging kunt garanderen wanneer je zelf niet aanwezig kan zijn.

Fysieke beveiligingstips voor kleine bedrijven

Test uw beveiligingsapparatuur

Controleer of  brand- en inbraakalarmen goed werken en rapporteren. Nu kleine bedrijven de openingstijden aanpassen of gedwongen worden te sluiten, kan de kans op brand en ongeoorloofde toegang toenemen. Test daarom inbraak- en brandalarmen om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Veel beveiligingssystemen hebben manieren om beide te testen, maar als je niet zeker weet hoe, neem dan contact op met je provider voor hulp.

Schakel belangrijke meldingen in

Afhankelijk van de locatie en type bedrijf, bent je mogelijk vatbaar voor bepaalde problemen, zoals lage of hoge temperatuurgevoeligheid (bijvoorbeeld een koelkast of vriezer in een restaurant), overstromingen en meer. Door meldingen van het beveiligingsbeheerplatform in te schakelen, kunt je op de hoogte blijven, zodat je de beveiliging van je bedrijf op afstand kunt beheren en potentiële risico's kunt beperken.

Koppel alle onnodige apparaten los

Als je bedrijf elektronische apparaten heeft die tijdens de sluiting niet in gebruik zijn, koppel ze dan los. Dit kan het potentiële brandgevaar verminderen en onnodige stroomgebruik beperken.

Verwijder vertrouwelijke informatie

Als je bedrijf gevoelige informatie verzamelt en opslaat, zorg er dan voor dat u die informatie veilig on- of off-site bewaart.

Vergrendel je gebouw

Check of alle buitendeuren vergrendeld zijn. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip, maar we hebben deze fout vaak gezien, vooral wanneer een sluiting onverwacht is. Als je een toegangscontrolesysteem heeft, pas dan de schema's voor vergrendelen/ontgrendelen en alarm openen/sluiten aan, zodat je eigendommen veilig blijven tijdens de nieuwe openingstijden. Zorg er bovendien voor dat je op afstand toegang hebt tot de rapportagefunctie van het systeem, zodat u kunt zien of houders van toegangspassen toegang proberen te krijgen of dat ongeautoriseerde bezoekers proberen toegang te krijgen tot je gebouw.

Geïnteresseerd? Een gesprek beginnen