Inbraakpreventie

Checklist: tips om je pand te beveiligen terwijl je afwezig bent

Man in hard hat with clipboard in warehouse
Checklist: tips om je pand te beveiligen terwijl je afwezig bent
hidden

Naarmate de situatie zich verder ontwikkelt, nemen meer en meer organisaties maatregelen om hun mensen en goederen te beschermen, zeker nu de overheidsmaatregelen voor tijdelijke sluiting en social distance verlengd worden. Wij willen je zoveel mogelijk helpen. Daarom hebben we een checklist gemaakt met 10 eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat je zaak veilig is wanneer je er niet bent:
 

1. Test je alarmsysteem bij de alarmcentrale

Dit is iets wat soms over het hoofd gezien wordt, terwijl het net bovenaan je to do lijst zou moeten staan.

2. Actualiseer je lijst met contactpersonen

Net als het uittesten van je alarmsysteem, is dit iets wat wel eens vergeten wordt, zeker wanneer er veel veranderingen zijn in de organisatie zoals nu. Maar als er iets gebeurt, dan moet de operator van de alarmcentrale weten wie er gecontacteerd kan worden binnen de organisatie om de juiste beslissing te kunnen nemen in functie van het type alarm/incident.

3. Geef alle (evt. gewijzigde) info door aan je medewerkers via de standaard communicatiekanalen of berichtgeving

Communicatie is belangrijk op elk niveau en gedurende elk moment tijdens deze veranderende werkomgeving. Blijf eraan denken om je medewerkers te informeren over de stappen die de onderneming neemt om de mensen en goederen te beveiligen.

4. Controleer je camera’s

Zijn ze juist gericht op de zones die je belangrijk vindt? Zie je de beelden en zijn ze camera’s correct verbonden met de videomanagementsoftware (VMS) of de netwerk videorecorder (NVR)? Wanneer gebeurde de laatste update van de camera firmware? Als je niet weet hoe je dit moet aanpakken, dan is dit het geschikte moment om contact op te nemen met je beveiligingsspecialist om de noodzakelijke actie te ondernemen.

5. Check je de voorkeurinstellingen voor opname van je VMS of NVR

In sommige gevallen zou het kunnen dat je overweegt om een aantal zaken aan te passen qua op vlak van opname-instellingen. Als de opslagtijd kritisch wordt, overweeg dan aanpassingen die zorgen voor meer opslagcapaciteit. Controle van de remote functionaliteiten is ook zeer belangrijk omdat je voor langere tijd afwezig kan zijn. Indien je deze functionaliteiten nog niet gebruikt hebt, dan kan je hier best nu mee starten.

6. Actualiseer de toegangsrechten voor de medewerkers

Veel bedrijven moedigen social distance aan door medewerkers te stimuleren (of verplichten) om van thuis uit te werken. Zorg ervoor dat de toegangsrechten correct aangepast zijn in de management software systeem van de toegangscontrole. En natuurlijk is het belangrijk om je medewerkers op de hoogte te brengen van de eventuele veranderingen in hun toegangsrechten.

7. Gebruik je bezoekers managementsysteem om mensen te screenen die het gebouw betreden

Organisaties die een bezoeker management kiosk hebben kunnen volgende vragen toevoegen als onderdeel van een specifieke screening aanpak:

  • Heeft u momenteel koorts, hoest u of heeft u ademhalingsmoeilijkheden?
  • Bent u recent in contact geweest met iemand die besmet was met het coronavirus?

Het toevoegen van deze vragen in je bezoeker management system kan je een bijkomend niveau van inzicht geven. In combinatie met een efficiënte toegangscontrole, kan dit een doeltreffende methode zijn voor het beperken van gezondheids-, veiligheids- en beveiligingsrisico’s.

8. Check en/of pas je alarmen en meldingen aan indien nodig.

Aangezien er bij bijna elk aspect van je beveiliging alarmen en alarmmeldingen gegenereerd worden, is het nu een goed moment om even te kijken welke alarmen en meldingen je wil ontvangen en welke net niet. De perfecte gelegenheid om eindelijk ook die vervelende alarmmelding te verwijderen die je al lang stoort.

9. Maak een schema voor je medewerkers en voor leveringen

Geen enkele onderneming wil stoppen met ondernemen. Bij veel bedrijven gaan er nog steeds leveringen gebeuren en gaan medewerkers zich occasionaal moeten verplaatsen naar het werk. Denk eraan om een schema te maken voor de medewerkers met richtlijnen die social distance mogelijk maken en leveringen in optimale omstandigheden kunnen doorgaan.

10. Maak ook gebruik van andere slimme apparatuur

Slimme apparaten kunnen je helpen om de zaken te laten draaien ook al je er niet bent. Gebruik slimme thermostaten om de temperatuur vanop afstand of lichtcontrollers om ervoor te zorgen dat er op het juiste moment licht is. Slimme sloten kunnen ook een kostenefficiënte benadering zijn om je sloten vanop afstand te openen of te sluiten.

Met behulp van bovenstaande tips uit de checklist, kan je je bedrijf beter beveiligen terwijl je afwezig bent in deze onzekere tijden.

hidden

Wens je meer gespecialiseerd advies?

Neem dan contact op met STANLEY Security.

Neem contact op

Geïnteresseerd? Een gesprek beginnen